Short Story Illustrations for György Kovári’s Works

HEPEHUPÁK – Történet füzér egy élet göröngyeiből és gyöngyszemeiből, Kovári György tollából. A felvillanó képek közül egy párat sikerült elkapni és tussal a papírra rögzíteni. A novella illusztrációk felelevenítik az én emlékeimet is tapasztalatból, filmekből, könyvekből, családi történetekből.
A múlt század komor árnyékai között humorral és együttérzéssel megrajzolt színes figurák mozognak életük reményeivel és a sors váratlan váltóival. A diákévek, az építőipar brigádjai, a szabadalmi hivatalnál kopogtató feltalálók és “feltalálók”, utazások a múlt rendszer útvesztőiben.
Tíz történethez készült illusztráció – nehéz volt választani a sok közül – a tusra és az ecsetre esett a választás a fekete-fehér képekhez, valahogy mégis színesnek látom őket.
A kötet az I.A.T Kiadó gondozásában jelent meg, és megvásárolható a Líra és a Libri könyvesboltjaiban is.

Short story illustrations of the UPS and DOWNS of a life that began with the second world war and lived through the rough era of communism.
Among the dark scenery of the 20th century we see colourful little figures moving written with sympathy and compassion. Student life during the ’56 revolution in Hungary, working in construction, genius and funny figures at the patent office.
As for the illustrations, I found ink paintings very suitable for this era – ink is black&white with some air of poetry. Still I see them somehow colourful.
The book was published by I.A.T Kiadó and can be found in the shops of Líra and Libri as well.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.